Click to listen highlighted text!
Spring naar content

Energietoeslag

De energietoeslag is een toeslag voor huishoudens met een laag inkomen. U kunt de toeslag 1x krijgen om u te helpen met het betalen van uw energierekening.

Energietoeslag 2023

Op 3 oktober 2023 is de wet Energietoeslag 2023 goedgekeurd door de Eerste Kamer. Dat betekent dat de gemeente Zoetermeer nog eenmaal € 800,- mag betalen.

Al eerder energietoeslag ontvangen?

Heeft u de energietoeslag van € 500,- begin van 2023 ontvangen? Dan is het niet nodig om nu de extra € 800,- aan te vragen. Wij onderzoeken zelf of u recht heeft op deze toeslag. Is dat het geval? Dan wordt de toeslag op zijn laatst in december 2023 automatisch aan u overgemaakt. Heeft u geen recht op de toeslag? Dan krijgt u van ons een brief waarin wij uitleggen waarom u geen toeslag krijgt.

Heeft u de energietoeslag van € 800,- niet ontvangen? Maar denkt u wel recht te hebben op deze toeslag? Dan kunt u zelf een aanvraag indienen.

Nog niet eerder energietoeslag ontvangen?

Huishoudens die nog niet eerder een aanvraag hebben gedaan voor energietoeslag kunnen nu een aanvraag indienen voor het hele bedrag van € 800,-. U moet dan wel voldoen aan de hieronder genoemde voorwaarden.

Bron: https://www.zoetermeer.nl/energietoeslag

 

Reacties
Click to listen highlighted text!