Huurdersraad Vidomes adviseert Vidomes jaarlijks over het Huurbeleid. Dit gaat niet alleen over de jaarlijkse huuraanpassing. Dat gaat ook over het beleid bij het stimuleren van het verhuizen van kleine huishoudens in grote woningen naar kleinere woningen. Is het bijvoorbeeld terecht dat voor kleine huishoudens in grote woningen een ander huurbeleid geldt En is het juist dat huishoudens die zich (tijdelijk) in financieel zwaar weer bevinden, (tijdelijk) een huurverlaging krijgen?  

Dit jaar is de mening van de huurder hierover actief opgehaald. Door middel van antwoorden op een vragenlijst en een bijeenkomst om de resultaten van de enquête met elkaar te bespreken.

De enquêteresultaten laten zien dat de meeste huurders solidair zijn met huishoudens die (tijdelijk) financiële problemen hebben. Het wordt wel belangrijk gevonden dat Vidomes goed controleert of de korting op de huur wel terecht is. Zo wordt misbruik voorkomen. Ook vinden de meeste huurders dat voor kleine huishoudens in grote woningen Vidomes de verhuizing moet stimuleren zonder dwang, door geschikte woningen aan te bieden. En dat de nieuwe woning niet een hogere huurprijs mag hebben. 

Op maandag 16 november zijn de resultaten met een groep huurders (digitaal) besproken. De week erop heeft Vidomes haar eerste concept-ideeën over het Huurbeleid 2021 met de Huurdersraad gedeeld. Vervolgens heeft Huurdersraad Vidomes een eerste ‘stellingname-notitie’ opgesteld. Die is gebaseerd op de analyse van de uitkomsten van de enquête en de bespreking daarvan. Op een paar essentiële onderdelen van het concept Huurbeleid 2021 van Vidomes staan Huurdersraad Vidomes en Vidomes tegenover elkaar.

Binnenkort wordt duidelijk wat het definitieve voorstel van Vidomes wordt.

Op deze website zal Huurdersraad Vidomes u blijven informeren.

Klik hier voor een presentatie van de resultaten van de vragenlijst.
Klik hier voor de stellingname-notitie.