De Raad voor Rechtsbijstand behandelt jaarlijks een paar duizend zaken die huurproblemen aangaan.

Bij deze instantie zijn ze intern bezig met het optimaliseren van klantprocessen. Hierin werken ze samen met de huurcommissie, advocaten, rechters, de Woonbond en Aedes. Om klantprocessen te optimaliseren wil de Raad meningen en feedback ophalen bij klanten die procedures hebben doorlopen bij een van de hiervoor genoemde instanties.

Voor hen is het echter lastig om huurders te vinden die bereid zijn om te participeren. Via een goede relatie van de Huurdersraad: ” De Nieuwe Wind”, is de Huurdersraad gevraagd te helpen met zoeken. Aan jullie zou ik willen vragen met ons mee te denken.

 

Dus, we zijn op zoek naar 20 huurders die aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • de huurders moeten na communicatie met de verhuurder een vervolgstap hebben genomen naar bijvoorbeeld de huurcommissie, de rechter, een advocaat, een rechtsbijstandverzekering etc.
  • het proces met deze partijen moet afgerond zijn.

De deelnemende huurders worden voor 18 juni 2019 eenmalig door de Raad gebeld en geïnterviewd.

Elke deelnemende huurder ontvangt een VVV-bon ter waarde van € 25,- als waardering voor deelname aan het telefonische interview.

 

Bemiddelt een bestuurslid van een (huurders)organisatie hierin en brengt hij of zij ons in contact met een huurder die aan de voorwaarden voldoet en bereidheid toont om mee te werken, dan ontvangt dit bestuurslid na het telefonische interview eveneens een VVV-bon ter waarde van € 25,-. Deze cadeaubon ontvangt men via De Nieuwe Wind.

 

Deelnemende huurders kunnen zich aanmelden via www.denieuwewind.nl/onderzoek of via een formulier dat je in de bijlage vindt.

Na aanmelding nemen zij contact met hen op om te checken of men voldoet aan de criteria die hiervoor genoemd zijn. Daarna volgt aanmelding voor het interview bij de Raad voor Rechtsbijstand.

 

Ben jij degene die een deelnemende huurder doorverwijst aan ons? Stuur me dan jouw naam en adres plus de naam van de aangemelde huurder naar Thea van De Nieuwe Wind, adres zie hieronder.

 

Heb je vragen hierover, laat je het Thea dan even weten?

 

Hieronder vindt u het aanmeldformulier:

Raad voor Rechtsbijstand Aanmeldformulier

 

Reacties