De Huurdersraad is blij met de ‘nieuwe oogst’ aan enthousiaste huurders die zich willen inzetten voor belangen van huurders. De werving in de zomer van 2023 heeft ertoe geleid dat maar liefst 13 kandidaten zich gaan inzetten voor het vertegenwoordigen van de huurders van Vidomes-woningen.

Riet Middelhoek (voorzitter Huurdersraad): “Dit resultaat overtreft onze stoutste verwachtingen. Zo goed om te merken dat zoveel mensen zich voor hun medehuurders willen inzetten!

De Huurdersraad is van plan om deze enthousiaste mensen goed in te werken en te begeleiden.  Vidomes helpt mee. Zo zijn er al wat bezoeken aan het kantoor van Vidomes gepland om kennis te maken met de organisatie. De verschillende afdelingen en medewerkers stellen zich dan voor.

Vergaderen hoort erbij, maar dat kan ook terwijl er een leegstaande woning wordt bezocht, de Huurdersraad samen met Vidomes een training volgt of tijdens gezamenlijk eten. En het hoeft ook niet altijd een strakke vorm te hebben. Medewerkers van Vidomes komen graag langs om voorlichting te geven. Vergaderingen zijn op die manier meer gesprekken en dialogen.

De huidige bestuursleden zijn van plan om de nieuwelingen een warm welkom te geven. Want, zoals zij zelf zeggen “De nieuwe mensen zullen gaan merken dat het echt leuk is om in een werkgroep of in het bestuur samen te werken”.

Reacties