Studentenhuisvester DUWO en woningcorporatie Vidomes bereiden in Delft een taakoverdracht voor. Concreet betekent dit dat DUWO per 30 december van dit jaar 974 woningen aan Vidomes overdraagt. Dit zijn met name reguliere woningen. Op dezelfde datum gaan 107 jongeren- en studentenwoningen van Vidomes naar DUWO. Alle huurders van deze woningen zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Net als partners zoals de gemeente Delft, en de Ondernemingsraad en de Huurdersraad van Vidomes. 

 

Waarom deze taakoverdracht?
DUWO is een woningcorporatie die zich richt op het huisvesten van studenten. Vidomes richt zich primair op de verhuur van woningen aan ‘reguliere’ huurders, en geen studenten. Voor beide partijen geldt dat de woningen die ze overnemen beter passen bij hun primaire taak. Vidomes en DUWO zijn ervan overtuigd dat huurders beter geholpen worden door een corporatie die op hun klantgroep is ingericht.

 

Beide bestuurders aan het woord
Vidomes-bestuurder Jacco Maan benadrukt de goede voorbereiding van beide partijen. “We werken al een poos intensief met elkaar samen, en dat verloopt heel prettig. We hebben dan ook écht het gevoel dat we goed beslagen ten ijs komen. We zien ernaar uit om de dienstverlening voor deze nieuwe huurders vanaf 30 december te gaan verzorgen!”

DUWO-bestuurder Barend Kuenen vult aan: “Wij zijn blij dat we zo een bijdrage kunnen leveren aan betaalbaar wonen in Delft. Door deze overdracht zorgen we ervoor dat de sociale woningvoorraad voor de gemeente behouden blijft, inclusief het aantal studentenwoningen. Daarnaast blijven we de komende jaren werken aan uitbreiding door nieuwbouw.”

 

Woningen in de wijken Tanthof, Voordijkshoorn en Buitenhof
De bijna 1.000 woningen die DUWO aan Vidomes overdraagt liggen in de wijken Tanthof, Voordijkshoorn en Buitenhof in Delft. In die laatste wijk gaat het om twee grote complexen aan de César Franck- en de Lisztstaat. De 107 jongeren- en studentenwoningen die Vidomes aan DUWO overdraagt liggen in de wijk Tanthof. Het gaat hier om woningen aan de Hagedissingel, de Vinkenlaan en het Kreekrugpad.

 

Zie hier het officiële persbericht.

 

Reacties