Woningcorporatie Vidomes heeft op 8 april de nieuwbouwappartementen aan het Rijnlandpad in Voorburg opgeleverd. Symbolisch overhandigden Astrid van Eekelen, wethouder van de gemeente Leidschendam-Voorburg en Vidomes bestuurder Daphne Braal de eerste sleutel aan één van de bewoners.

De 48 nieuwe appartementen aan het Rijnlandpad zijn ‘energieneutraal’
Dit betekent dat elke woning bij normaal gebruik voldoende energie opwekt voor het eigen energieverbruik. De huizen wekken energie op via zonnepanelen en worden door een warmtepomp verwarmd. Het ventilatiesysteem gebruikt de warmte van de woning om de frisse lucht van buiten op te warmen. Ook hebben de woningen geen gasaansluiting meer.

Meer betaalbare sociale huurwoningen zijn nodig
De woningnood is hoog en er is nauwelijks doorstroming op de sociale woningmarkt. “We willen meer betaalbare ‘energieneutrale’ huurwoningen bouwen, zowel appartementen als eengezinswoningen. Want de huurprijzen die particuliere verhuurders en beleggers hanteren zijn voor een groot deel van onze doelgroep niet te betalen. Een deel van onze nieuwe woningen hebben we gereserveerd voor senioren. Met deze nieuwbouw willen we inzetten op een goede doorstroming van Voorburgse huurders naar een beter geschikte woning in Voorburg waar zij langer zelfstandig thuis kunnen wonen”, aldus Vidomes bestuurder Daphne Braal.

“Ik wens alle nieuwe bewoners van het Rijnlandpad ontzettend veel woongenot toe in hun nieuwe toekomstbestendige woning. Zij komen in een mooie groene buurt te wonen, centraal gelegen ten opzichte van winkels en openbaar vervoer”, aldus wethouder Van Eekelen”.

Prettige samenwerking met de aannemer
Aannemer BAM startte de bouw van deze woningen in april 2020 en dankzij een goede samenwerking verliep de planning en oplevering volgens schema. Tom Jongen, directeur bij BAM Wonen: “We werken momenteel met Vidomes aan verschillende projecten en die samenwerking verloopt zeer prettig. We wensen de toekomstige bewoners van deze nom-appartementen een fijn thuis toe.”

Reacties