Delft, 17 december 2019

PERSBERICHT 

Vidomes draagt bij aan doorstroming Rijswijkse woningmarkt, Nieuwbouw 42 energiezuinige eengezinswoningen Idenburglaan van start. Woningcorporatie Vidomes is gestart met de bouw van 42 energiezuinige sociale eengezinswoningen aan de Idenburglaan in de Rijswijkse wijk Te Werve. Een woningtype waar groot tekort aan is. Een flink deel van de woningen zal verhuurd worden aan Rijswijkse gezinnen die op zoek zijn naar een eengezinswoning. Zo levert Vidomes een belangrijke bijdrage aan de doorstroming op de Rijswijkse woningmarkt.

Voormalige huurders die terug willen naar de Idenburglaan kunnen dat
En ongeveer de helft van de woningen zullen we verhuren aan Rijswijkse gezinnen die op zoek zijn naar een eengezinswoning.

Zo draagt Vidomes actief bij aan de doorstroming op de woningmarkt
En dat is hard nodig! De wachttijd voor een sociale huurwoning in Rijswijk is inmiddels zo’n 5,5 jaar – een verdubbeling met 5 jaar geleden. De Rijswijkse corporaties investeren daarom niet alleen fors in het onderhouden, verduurzamen en renoveren van woningen, maar ook in nieuwbouw. Zoals hier aan de Idenburglaan.

De nieuwe woningen aan de Idenburglaan worden allemaal ‘energieneutraal’
Dit betekent dat een woning voldoende energie opwekt voor normaal gebruik. En als een huurder zuinig is met energie, kan het zelfs zijn dat hij geld terugkrijgt van de energieleverancier. De huizen wekken energie op met een warmtepomp en zonnepanelen, en hebben dus geen gasaansluiting meer.

Eventuele huurders kunnen met een 3D-bril vast ‘rondkijken’ in de woning
Dit kan vanaf januari 2020, want dan start de verhuur op Woonnet Haaglanden. Rond de zomer 2020 levert aannemer Boele en Van Eesteren de 42 woningen op.

Nieuwbouw Idenburglaan levert bijdrage aan het verbeteren van de wijk
Samen met Rijswijk Wonen en de gemeente werkt Vidomes hard aan het versterken van de wijk Te Werve. Een wijk met veel voorzieningen in de buurt, vooral voor gezinnen. Zo zijn er basis- en middelbare scholen, een speeltuin en speelveldjes, een bibliotheek en theater.

 

Reacties