PERSBERICHT
Woningcorporatie Vidomes verduurzaamt 152 seniorenappartementen in Zoetermeer

In opdracht van woningcorporatie Vidomes start Heembouw in september 2020 met de verduurzaming van 152 seniorenappartementen aan de Petuniatuin in de wijk Seghwaert in Zoetermeer. Het onderhoudsplan is tot stand gekomen in overleg met huurders en de VvE. De woningen worden niet alleen gerenoveerd maar ook verduurzaamd naar een energielabel A. Dit sluit aan bij de visie van Vidomes om bij onderhoudswerkzaamheden de woningen direct energiezuiniger te maken.

Verbeteren en energiezuiniger maken
Om de woonkwaliteit en het wooncomfort voor bewoners te verbeteren, worden de spouwmuren geïsoleerd en plaatsen we nieuwe kozijnen met dubbel HR++ glas. Ook isoleren we het dak, brengen we nieuwe zonwering aan op de zonbelaste gevels en leggen we zonnepanelen op het dak. Het voegwerk van de gevels wordt hersteld en met het aanbrengen van nieuwe kleuren krijgen de gevels een mooie, frisse uitstraling. Het voordeel van al deze maatregelen is dat elke woning straks een gezonder en prettiger binnenklimaat krijgt en dat bewoners straks minder stookkosten zullen hebben en daarmee geld besparen.

Huurders zijn akkoord met de onderhoudsplannen
Om de werkzaamheden te kunnen starten was 70% instemming van huurders nodig. Vanwege de coronapandemie konden we bewoners helaas niet fysiek de modelwoning laten zien. Daarom hebben we een video van de modelwoning gemaakt zodat men toch een ‘kijkje binnen kon nemen’ om zich een beeld te vormen van hun ‘vernieuwde’ woning. Mede door alle informatie vooraf en de inzet van de video is inmiddels ruim 80% van de huurders akkoord met de onderhoudsplannen.

Planning
Heembouw bezoekt de komende periode bewoners om de plannen te bespreken en beoordeelt de situatie per woning. Ook zullen zij de bewoners regelmatig informeren over de voortgang van de werkzaamheden. De verwachting is dat de werkzaamheden eind 2021 worden afgerond. Alle winkels en parkeerplaatsen in en rondom het gebouw blijven tijdens de onderhoudswerkzaamheden toegankelijk en bereikbaar voor het winkelend publiek.

Meer projectinformatie
Alle informatie over dit project kunnen bewoners terugvinden op onze projectpagina vidomes.nl/petuniatuin.

Reacties