Vidomes en Ecorus zijn volop bezig met het plaatsen van zonnepanelen in de wijk Noordhove in Zoetermeer. Hiermee draagt Vidomes bij aan een betaalbare en duurzame woonomgeving voor haar huurders. Het gaat om 354 eengezinswoningen. Bijna 70% van de huurders is enthousiast en heeft zich al aangemeld. 

Woningcorporatie Vidomes over de samenwerking met Ecorus
Eric van den Maagdenberg, projectleider Vastgoed bij Vidomes: “Wij hebben gekozen voor Ecorus, omdat zij ons van A tot Z ontzorgen. Zij nemen de werving van ons over en maken op een klantvriendelijke manier bewoners enthousiast om te kiezen voor zonnepanelen. Daarnaast biedt Ecorus een goede monitoringtool. Met de Eleena Zonmeter (via GPRS) monitort Ecorus op afstand de werking van de zonnepanelen en komt in actie als dat nodig is. Ook daar hebben wij geen omkijken naar.”

Zonnepanelen voor iedereen
Directeur Bauke Bakker van Ecorus: “Ecorus heeft meer dan 10 jaar ervaring met het plaatsen van zonnepanelen bij huurders van woningcorporaties. Wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om zonnepanelen te laten plaatsen. Heel mooi dat huurders hier dankzij Vidomes gebruik van kunnen maken en dat ze zo enthousiast zijn. Ecorus verzorgt het gehele zonne-energietraject. In slechts een halve dag is de installatie gedaan en kunnen bewoners direct genieten van hun eigen opgewekte zonne-energie. En na installatie zorgen wij ervoor dat bewoners gemakkelijk via een persoonlijke pagina via de app of website kunnen zien wat de zonnepanelen dagelijks opbrengen.”

Duurzaamheidsvisie Vidomes
Als maatschappelijk betrokken organisatie levert Vidomes graag een bijdrage aan een duurzame wereld. De duurzaamheidsvisie van Vidomes luidt: ‘Zorgen voor goed en betaalbaar wonen zonder belasting van het milieu.’. Dit betekent dat duurzaamheid een rol speelt bij alle afwegingen die we maken over energietransitie, klimaatadaptatie, circulariteit, wonen en werken. Zonnepanelen kunnen snel en rendabel voorzien in het terugbrengen van CO2-uitstoot.

Reacties